Щорічно у літній період кількість звернень до служби швидкої медичної допомоги збільшується на 20-30%. Найпоширеніші скарги — загальне нездужання через перегрівання, підвищений тиск, сонячні опіки, теплові удари. Однак убезпечити себе від них досить просто. Потрібно лише дотримуватися низки нескладних рекомендацій.

Отже, як поводитися:

  • Носіть одяг з натуральних тканин, який не перешкоджає диханню шкіри і не призводить до перегрівання організму.
  • Випивайте за добу не менше 2–2.5 літрів води.
  • Намагайтеся якнайменше перебувати під прямим сонячним промінням. Якщо це неминуче, то захищайте голову капелюхами та парасольками. Пам’ятайте, що з 12:00 до 16:00 сонце найбільш активно. В цей час бажано захищати всі ділянки тіла від потрапляння сонячних променів – використовуйте закритий одяг та сонцезахисні креми
  • Не вживайте алкоголь – у спеку його дія на організм багаторазово посилюється, плюс організм стає більш чутливим до високої температури.
  • Не використовуйте декоративну косметику взагалі або зведіть її використання до мінімуму: наша шкіра у спеку посилено дихає та потіє, тим самим знижуючи температуру тіла. Закупорка пор може призвести до перегріву організму.
  • Найчастіше приймайте водні процедури, що очистить пори та додасть свіжості.
  • Не займайтеся активним спортом при температурі вище 25 градусів.
  • Намагайтеся зберігати емоційний спокій, оскільки будь-яке збудження посилює ризик виникнення теплового чи сонячного удару.

Особливо обережними у період спекотної погоди варто бути людям із захворюваннями серцево-судинної та ендокринної систем. Їм варто постійно спостерігатися у лікаря та мати при собі препарати для екстреної допомоги.

Метеочутливим людям необхідно стежити за прогнозами погоди та намагатися уникати навантажень у несприятливі для них дні. Усім, заможливостю, рекомендується обмежити перебування в громадському транспорті, де часто створюється дуже задушлива і спекотна атмосфера, більше бувати на природі і з обережністю ставитися до прямого сонячного проміння.

Літо – час відпусток та відпочинку. Санаторій “Хмільник” профспілковий докладе всіх зусиль, аби проблеми зі здоров’ям не затьмарили для Вас цей прекрасний період!